چامسکی معتقد است زبان ها یک سری اصول (principles) و یک سری پارامتر (parameters) دارند. اصول در همه زبان ها مشترک است ولی این پارامترها هستند که متفاوتند. مثلا در همه زبان ها فعل(v)، فاعل(s)، و مفعول( o) وجود دارد این به اصول برمی گردد یا اسم و صفت داریم. اما اینکه مثلا اول فعل می آید یا فاعل یا مفعول، یا اول اسم می آید یا صفت و امثال آن( ترتیب اجزاء جمله) به پارامترها برمی گردد و آنچه زبان ها را از هم متفاوت ساخته است پارامترها است.
چامسکی به دستور جهانی(universal grammar) یا UG اعتقاد دارد که می گوید همه انسان ها از همان بدو تولد به صورت ژنتیک مجهز به قوه ای زبانی هستند که این اصول را می داند از اینرو کودکان با قرار گرفتن در معرض داده های بیرونی (external data) که همان پارامترها هستند به سرعت زبان را فرامی گیرند و شروع به صحبت می کنند. اگر دستور جهانی (UG) وجود نداشت این امر امکان پذیر نبود.
همچنین واژگان و اصطلاحات و معنای آنها نیز جزو پارامترها هستند( نه اصول) که از زبانی به زبان دیگر فرق می کند ولی اساس زبان آموزی انسان ها و خاصه کودکان در اصول نهفته در دستور جهانی است. به زبان تشبیه اصول همانند یک مایع هستند و پارامترها ظرف و قالبی هستند که به این مایع شکل می دهند و آن را متمایز می سازند .